elektro-thuis.nl

Online alles voor thuis

Blog

Je huis hangt van de elektronica aan elkaar

Moederborden

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is elektronisch geregeld in je huis. Van je bed dat je in iedere stand kunt zetten die je maar comfortabel vindt, tot je laptops waarmee je ook je televisie kun bedienen en waarop je precies kunt bijhouden hoeveel zonne-energie je hebt opgewekt met de zonnepanelen op je dak. Alles in huis is voorzien van moederborden, stekkers en aan- en uitknoppen. Je snapt haast niet hoe de mensen het vroeger zonder hebben kunnen doen. Maar aan de andere kant is al die elektronica ook best gevoelig. Want wat als de stroom uitvalt? Of als er een draadbreuk ontstaat? Of waterschade? Het zelf oplossen is er in deze digitale tijden haast niet meer bij. Of je moet écht heel handig zijn.
Moederborden

Storing is soms niet zomaar verholpen, en dan?

Het gebeurt niet zo vaak, gelukkig, maar als er eens een flinke storing is op het elektriciteitsnetwerk, dan ben je direct in de aap gelogeerd. Je kunt je werk niet meer doen, of je moet net het geluk hebben dat je laptop net is opgeladen. Je kunt je centrale verwarming niet aanzetten en lekker warm douchen kun je ook vergeten. Net als dat kopje hete thee waar je zo’n zin in hebt. Je zit in het donker, niks te doen. Het is dus altijd verstandig om in ieder geval wat kaarsen en een goede zaklamp in huis te hebben. Op plaatsen waar je deze zaken ook in het donker terug kunt vinden. Want soms kan zo’n storing best lang duren!

Je grijpt echt mis als iets niet werkt zoals het hoort

En dat is echt niet alleen op het gebied van elektriciteit. Wat als je een hele dag geen water hebt? Je kunt dan nog één of twee keer het toilet doortrekken, maar dan is het echt wel op in het reservoir. Je handen wassen na het toiletbezoek zit er dan even niet in. Net als je kopje thee of koffie.

De luxe van alle elektronica heeft ook wel wat

Als alles werkt zoals het hoort, dan ben je een gelukkig mens. Je kunt dan je mobiel opladen, je televisie voorprogrammeren en je bed alvast voorverwarmen. Allemaal luxe zaken waar we inmiddels volkomen op vertrouwen. Nu zijn we in Nederland flink verwend met een goed systeem, alles werkt over het algemeen alles zoals het hoort. Die luxe, daar kunnen en willen we echt niet meer zonder.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén