Online alles voor thuis

Blog

Maak het jezelf makkelijk

We hebben allemaal een zwaar jaar achter de rug. De coronacrisis was voor iedereen op een andere manier verschrikkelijk, maar het is een gedeeld leed waar vrijwel iedereen het over eens zal zijn. Wat je situatie ook was of inmiddels is, het is een zware tijd geweest, en je bent nu een ander mens dan je vorig jaar februari was, dat kunnen we met zekerheid zeggen. Meer dan ooit hebben we geleerd dat het eigenlijk allemaal niet zoveel uitmaakt. Als het niet anders kan, kan het niet anders. Als je grotere zorgen aan je hoofd hebt, staat alles ineens in perspectief. Zoomen in je joggingbroek en dan op moeten staan omdat er een pakketje komt. Je kat loopt langs, je kind vraagt om een snoepje. Voor de zoveelste keer een afspraak af moeten zeggen omdat je moet niezen en je toch maar weer een test moet doen. Of de test als smoes gebruiken als je ergens écht geen zin in had. We hebben geleerd om elkaar de ruimte te geven, fysiek, maar daardoor ook mentaal. Wat veel mensen echter zijn vergeten is om zichzelf de ruimte te geven. Onze tip? Leer van de coronacrisis, en maak het jezelf makkelijk. Want het hoeft niet zo moeilijk te zijn als je denkt!

Werk en prive

Werk en prive gescheiden houden is iets wat de coronacrisis erg lastig heeft gemaakt. Door het thuiswerken vervagen niet alleen de fysieke grenzen, maar ook de grenzen in je hoofd. Normaal sluit je de deur en ben je weg van je werk, dan is het makkelijker om al je zorgen daar achter te laten omdat je weet dat je ze morgen als je door de deur loopt wel weer terug zal vinden. Nu is je werk je laptop aan de eettafel, en je vrije tijd je laptop op de bank 2 meter verderop. Dan blijft je hoofd altijd in werkmodus, en wordt het onmogelijk om dingen los te laten. Onze tip is dan ook om alles te doen om dit makkelijker te maken voor jezelf. Investeer in dat bureau of dat kantoortje, vind een coronaproof manier om toch op locatie te werken, en leer jezelf bovenal om ondanks dat de omstandigheden het moeilijk maken, dingen los te laten wanneer dat nodig is. 

Gun jezelf wat luxe

Omdat het een moeilijke tijd is, is het uiterst belangrijk dat we onszelf ook zo nu en dan iets moois gunnen. Ja, ook jij. Ja, ook als je niet zoveel geld meer over hebt na deze moeilijke periode. Het is oke, en er zijn andere oplossingen! Om goed thuis te kunnen werken én goed te kunnen ontspannen is het belangrijk om een goede laptop te hebben. Lenovo refurbished laptops zijn dan echt een uitkomst: betaalbaar, maar toch als nieuw. 

Geef een reactie