elektro-thuis.nl

Online alles voor thuis

Blog

Een technologisch huishouden

We leven natuurlijk in een wereld waar de afgelopen jaren gigantische vooruitgang is geboekt rondom de technologieën die we dagelijks gebruiken. We hebben tegenwoordig allemaal een computer in onze zak waarop we in principe toegang hebben tot alle informatie ter wereld. En we hebben allemaal computers, laptops en Ipads. Ik was recentelijk bij mijn ouders thuis om te helpen met opruimen en dingen te verkopen en we realiseerden we ons hoeveel oude laptops, computers en mobiele telefoons er wel niet in het huishouden. We leven dus in een steeds meer technologisch huishouden. Momenteel komen daar nog andere technologieën zoals een digitale huis assistent en smart apparaten bij. Deze technologieën zullen grote invloed hebben op ons leven. Daarom bespreken we in dit artikel wat er komt kijken bij een technologisch huishouden.

Afleiding

Met de komst van smartphones hebben we tegenwoordig ontzettend veel afleidingen in onze zak zitten, vooral in de vorm van sociale media. Dit betekent dat veel mensen minder aandacht aan elkaar besteden in persoon, maar in plaats daarvan constant op hun mobiel zitten te kijken. Dit is natuurlijk niet goed voor de banden binnen een gezin. Wanneer je dagelijks bij elkaar aan tafel zit voor ontbijt of het diner is het niet goed als iedereen constant op hun mobiel zit te kijken. Daarom is het mogelijk een goed idee om met het gezin afspraken te maken dat de telefoons niet aan de eettafel verschijnen. Op deze manier kun je op elkaar focussen en elkaar over je dag vertellen. Hetzelfde geld bijvoorbeeld op vakanties.

Kabels

Wanneer we allemaal onze laptops, computers en televisies in huis hebben zullen we al snel overal kabels hebben liggen. Tegenwoordig is het daarom ook belangrijk om slim te zijn met kabelmanagement. Er zijn verschillende manieren om minder last te hebben van de vele kabels. Een tips is bijvoorbeeld om verlengsnoeren onder tapijten weg te werken en vast te plakken. Gebruik ook kabels die precies lang genoeg zijn. Je kunt voor je computer een displayport gebruiken.

Internet en televisie

Steeds meer dingen gaan tegenwoordig via het internet, zowel ons werk als ons entertainment. Daarom is het belangrijk dat we snel internet hebben. Er zijn zelfs mensen die geen behoefte meer hebben aan televisie. Veel mensen klagen over de vele reclames en natuurlijk kun je niet controleren wat je wanneer kijkt. Daarom kun je mogelijk beter investeren in zeer snel internet dan een combinatiebundel nemen waarbij je zowel internet als televisie hebt.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén