Online alles voor thuis

Blog

Maak met je kinderen plezier in huis

Inloopdouche

Ieder moment dat je kunt doorbrengen met je kinderen geeft natuurlijk veel plezier. Nou ja, in theorie dan. Want kinderen hebben heus wel eens een eigen willetje, waardoor jij achter ze aan moet jagen onder de inloopdouche door. Omdat zij willen baden en jij wilt dat ze gaan douchen. Maar dat zijn maar kleine dingen. Zeker wanneer ze eenmaal slapen zijn jouw kinderen natuurlijk engeltjes. En dat hebben ze natuurlijk van jou, niet van je partner. Bij veel kinderen werkt het goed als je van de “vervelende” klusjes een spelletje maakt. Het lijkt dan langer te duren, maar het kan veel geruzie en driftbuien (van beide kanten) schelen.

Het opruimspel

Dit is direct een moment om de kleuren en de vormen te oefenen met je kleine kinderen. Laat je zoon bijvoorbeeld eerst alle rode blokken in de blokkendoos doen. En vraag aan je dochter of zij als eerste alle groene bouwstenen wil opruimen. Je kunt later nog een stapje verder gaan, door te vragen om alle bouwstenen met 4 puntjes, met 6 puntjes of met 8 puntjes. Je kinderen zullen extra hun best doen als je er een spelletje van maakt. Doe zelf ook mee, dat kan ze enorm motiveren. En geef maar toe, dit geeft jou ook weer eens de kans om alle auto’s naar de garage te rijden.

Het tandenpoets- en wasspel

Veel kinderen vinden tandenpoetsen en wassen echt zonde van hun tijd. Maar als je er een spelletje van weet te maken, dan gaat het haast ongemerkt. En zonder huilbuien en ander recalcitrant gedrag. Door bijvoorbeeld een elektrische tandenborstel met een muziekje en lichtjes te kiezen, wordt het tandenpoetsen een feest. Ook wanneer je zoon of dochter zelf het washandje of de handdoek mag uitzoeken scheelt dat alweer veel gedoe. Zet een muziekje aan in de badkamer en de sfeer is direct al een stuk beter.
Inloopdouche

Het hoort misschien niet, maar omkopen werkt

Omkopen blijkt nog steeds een goed middel te zijn om te krijgen wat je wilt van je kinderen. Potjestraining werkt bijvoorbeeld het best als er daarna een sticker geplakt mag worden. Ook als je kinderen stickers kunnen verdienen voor het in- en uitruimen van de vaatwasser blijkt dit goed te werken. En wat denk je van een “brave-week”-kalender? Als je kind de hele week niet bokkig is geweest, mag er aan het eind van die week een klein cadeautje worden uitgezocht. Dit werkt ook voor droge nachten en zonder zeuren naar bed gaan. Heus!

Geef een reactie