Online alles voor thuis

Blog

Gemakkelijk elke klus klaren met een multitool

Of het nu voor professioneel gebruik is of voor kleine klusjes in huis, een multitool is geschikt voor vrijwel iedere klus. Een multitool is een van het meest veelzijdige gereedschap. Dit komt omdat het vele functies kan vervullen, zodat je minder gereedschap hoeft aan te schaffen. Super handig!

Functies van een multitool

Je kunt het misschien al raden, maar de naam van de multitool is afgeleid van ‘multifunctioneel’. Dit betekent dat een multitool meerdere functies kan vervullen. Op dit type tool kun je verschillende koppen bevestigen, waardoor je onder andere kunt zagen, schaven, schuren en polijsten. Zo kun je een klemmende deur herstellen of een precisieklus klaren. Veel van deze koppen worden bij de aanschaf van een multitool meegeleverd, echter is het ook mogelijk om losse onderdelen bij te bestellen. Zo kun je freesjes, schuurpads en zaagjes bijbestellen. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij toolnation.nl. Deze website heeft multitools te koop tegen zeer scherpe prijzen. Tevens heb je bij deze site een verlengde garantie. Indien een multitool defect raakt, wordt het apparaat opgehaald, gerepareerd en netjes teruggebracht.

Soorten multitools

Er is ook genoeg keuze in soorten multitools, zo is er een Fein multitool  of een Bosch multitool.  Zo heb je de roterende variant. Dit apparaat is geschikt om ergens een naam in te graveren of kleine voorwerpen te polijsten. Een voordeel van deze tool is de flexibele as. Dit is een verlengstuk dat moeilijke plekken, makkelijker bereikt. Ook zijn er vibrerende multitools. Dit systeem werkt met een roterende as, zoals aan een elektrische tandenborstel. Deze vibrerende tool wordt gebruikt bij klusjes als slijpen of kleinere zaagklusjes. Ook kun je bijvoorbeeld met een trillende multitool een kapotte tegel verwijderen of lijmresten verwijderen.

Aandachtspunten bij aanschaf

In gedachten ben je natuurlijk al bezig met alle klusjes die je kunt doen met een multitool, maar er zijn wat aandachtspunten. Zo moet je van tevoren goed nadenken of je bijvoorbeeld een apparaat wil met een accu of een netsnoer. Dit hangt vaak af van de plek waar je gaat werken, in verband met de bewegingsruimte. Dit geldt tevens voor het vermogen en de toerentalinstelling. Voor grotere klussen is er meer vermogen nodig. Ook zijn er verschillende merken die multitools aanbieden. Het is belangrijk om alles goed te analyseren, zodat je het juiste aanschaft. Je wil immers niet voor verrassingen staan. Toolnation.nl levert dit soort tools van verschillende merken en in verschillende prijsklassen. Het is dus zeker aan te raden om als professional of doe-het-zelver deze site te bezoeken voor het beste gereedschap!

Geef een reactie