Online alles voor thuis

Blog

Een zonnig tripje naar de Canarische eilanden

Lanzarote

Na lang wikken en wegen had ik begin dit jaar besloten om samen met mijn familie op vakantie te gaan naar Lanzarote, één van de Canarische eilanden in de Atlantische oceaan. Wat wij vooral belangrijk vinden aan een vakantie is zongarantie en het internet beloofde ons dat dit op Lanzarote helemaal goed zou komen. Naast de zongarantie vinden wij het ook erg belangrijk om veel foto’s te maken van alle activiteiten en leuke momenten tijdens de vakantie. Naast alle foto’s op mijn mobiele telefoon en via Snapchat, gebruik ik ook een professionele camera. Voor elke vakantie koop ik een nieuwe SD kaart om zodoende genoeg leuke kiekjes te kunnen maken. De leukste foto’s van het eiland plaats ik vervolgens op verschillende social media pagina’s als Instagram en Facebook. Onderstaand zijn de drie mooiste fotospots van Lanzarote weergegeven.

Mirador del Rio

Mirador del Rio is weliswaar één van de meest toeristische plekken van Lanzarote, het biedt daarentegen een schitterend uitzicht over de Atlantische oceaan. Tevens kun je vanaf hier zowel bewoonde als onbewoonde eilanden voor de kust van Lanzarote en omliggende eilanden zien. Het uitzichtpunt ligt op een 400 meter hoge rots, dus voor iedereen met hoogtevrees is dit uitzichtpunt niet aan te raden. Tevens kun je vanaf dit punt heerlijke wandelingen maken of even tot rust komen op een terras en adembenemende foto’s van de opvallende natuur van Lanzarote.

Jameos del Agua

Dit fenomeen op Lanzarote is een complex van verschillende zogeheten lavagrotten. Deze lavagrotten zijn gelegen in een voormalig lavaveld van de vulkaan Monte Corona. Erg aan te raden is het om een boottocht te maken door de lavagrotten. Vanaf de binnenkant heb je een bijzonder zicht op de kleurrijke wanden van de grot en kun je schitterende foto’s maken.

Nationaal park Timanfaya

Nationaal park Timanfaya of Montanas del Fuego is één van de meest bekende attracties op Lanzarote. Een dagtocht naar dit park levert erg mooie beelden op van het ‘aparte’ vulkaanlandschap van Lanzarote. Voor iedereen die de vulkaan van bovenaf wil zien is een bustocht van 45 minuten door het vulkaanlandschap aan te raden. Naast deze bustocht kun je zelf ook op pad gaan en de mooiste fotospots van het nationaal park ontdekken. Voor iedereen die droomt over het rijden op een kameel, kan dit gedaan worden op de weg naar het Nationaal park Timanfaya. Voor nog geen 10 euro kun je een rit van +- 20 minuten maken. Vergeet uiteraard geen selfie te maken met de kameel.

Nagenieten

Alle foto’s van mijn vakantie heb ik, na weer veilig thuis te zijn gekomen, gelijk op mijn laptop gezet. Vervolgens plaats ik de foto’s op Google Drive om op elk moment van de dag, niet alleen thuis, nog na te kunnen genieten van het mooie avontuur.

Geef een reactie