elektro-thuis.nl

Online alles voor thuis

Blog

Gemakkelijker verhuizen

De meeste mensen verhuizen meerder keren tijdens hun leven. Tegenwoordig is het zo dat we eigenlijk steeds vaker verhuizen. Veel studenten verhuizen meerdere keren naar nieuwe studentenkamers tijdens hun studie en mensen verhuizen ook meerdere keren van koopwoning tijdens hun leven. Alhoewel naar ene mooiere en nieuwere woning gaan erg leuk is, is het verhuizen zelf vaak ontzettend stressvol. We hebben allemaal al drukke carrières, sociale levens en hobby’s. Maar tijdens een verhuizing moet er altijd ontzettend veel werk gebeuren en ook ontzettend veel georganiseerd worden. Dit kan voor veel stress zorgen. Er zijn wel degelijk tips en tricks om verhuizen gemakkelijker te maken. Dat is wat we in dit artikel bespreken.

Verkoop en doe weg

Voordat je met de verhuizing begint is het eerst een goed idee om in je huidige woning te kijken wat er eigenlijk allemaal niet mee hoeft. Mensen verzamelen ontzettend veel spullen tijdens een mensenleven en het is niet zozeer nodig dat alles elke keer meegesleept hoeft te worden. Waarschijnlijk heb je best wat spullen die je niet meer hoeft te hebben of gaat vervangen en deze spullen kun je net zo goed verkopen. Alles wat je verdiend met de verkoop van oude spullen kun je ook weer toevoegen aan het verhuisbudget.

Stel een budget op

Een andere handige tip is om zo snel mogelijk een duidelijk budget op te stellen. Het is namelijk zo dat een verhuizing snel flink in de kosten kan oplopen. Daarom is het verstandig om aan het begin van de verhuizing al een budget op te stellen en offertes op te vragen. Op deze manier kom je na de verhuizing niet plotseling met een hoge rekening te zitten.

Bereid je nieuwe huis voor

Voordat je je spullen gaat overzetten is het logischerwijs ontzettend belangrijk dat je nieuwe huis klaar is voor de verhuizing. Je wilt natuurlijk niet nog je huis moeten schilderen nadat je al spullen verhuisd hebt, of een vloer moeten leggen. Schilderen is iets wat je heel goed zelf kunt doen. Het laten leggen van vloeren, zoals een parketvloer is relatief goedkoop. Een goede aanbieder is laminaatenparket.nl.

Gebruik vakantiedagen

Een andere slimme tip is om een aantal vakantiedagen op te nemen voor de verhuizing. Natuurlijk gebruik je je vakantiedagen liever om ergens op een prachtig strand te zitten maar een verhuizing terwijl je ook gewoon moet werken zorgt voor zoveel stress dat je waarschijnlijk een burn-out krijgt. Tijdens de zomer een verhuizing doen tijdens een week vakantie is dan ook een goede optie.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén